Som en blixt från en klar himmel!




Fick jag en liten hjärtinfarkt.....

.

Jag hade ju en full dag med aktiviteter, laga mat, skjutsa Simon på träning, Bandy föräldramöte och sedan titta på Innebandymatchen (IBK Köping Dam- Skattkär) ....

Jag kände väl inte någon speciell stress så där... men visst ville jag vara i tid till allt, men ändå....

Väl hemkomna efter matchen plockade jag i & ur en tvättmaskin, satte igång diskmaskinen och var ut med soporna..

Sedan kände jag bara .... gud vad ont det gör i bröstet och mina armar domnade bort & kändes orkeslösa... Envis som jag är skulle jag bara duscha och sedan filade jag fötterna, för tänk om jag skulle behöva åka in till lasarettet.....

Känlsan ville inte släppa så efter en stund fick Jonatan ringa hem Göran som jobbade.... Sedan ringde jag sjukvårdsupplysningen och de bad oss åka till akuten...

Väl där hade jag inte ont längre! De satte EKG , tog blodprover & pysslade om mig... Väldigt goa människor!!!  Under kvällen togs ett blodprov som sedan skulle tas igen vid 03.30 tiden så jag blev kvar.... När det tagits och de hade sett resultatet så kom läkaren och gav mig ett besked.. Enligt detta hade jag haft en liten hjärtinfarkt!!

Provet de tog gjordes sedan om igen för tredje gången och det var fortfarande högre och påvisade infarkt....

(Den dominerande orsaken till hjärtinfarkt bland medelålders och äldre är åderförfettning i kransartärerna. Om inlagringen i kärlväggen plötsligt brister bildas en liten klump koagulerat blod. En blodpropp kan lätt täppa till kärlet och avbryta blodströmmen. Man får då en hjärtinfarkt.)

Jag blev ju inlagd, fick medicin,sprutor,hade EKG kopplat på mig dygnet runt, gjorde en kränskärlsrögnten dvs  :

Kranskärlsröntgen görs för att se om det finns förträngningar eller stopp i hjärtats kranskärl. En kateter, en tunn plastslang, förs in via handleden eller ljumsken till kranskärlen. Kontrastmedel sprutas in och med hjälp av röntgen går det att se om där finns förträngningar.

Jag var lite åderförkalkad men det såg inga förträngningar!!!

Sedan gjordes även ett ultraljud:

Vid denna undersökning kan man bland annat bedöma hjärtats förmåga att pumpa blod, hjärtats storlek samt utreda sjukdomar i hjärtats klaffar eller medfödda hjärtfel.

På detta ultraljud såg läkaren att jag hade lite mindre kapacitet på ena sidan av hjärtat!

Nu är jag utskriven med blodförtunnande & blodtrycks sänkande mediciner... Jag skall börja på Rehab och vara sjukskriven en längre tid..

Jag mår rätt bra just och tar en dag i sänder.... Och jag är glad att jag lever!!!

Var rädd om er alla som läser detta!!!

KRAM E-M

Kommentera här: